Истражувачкото друштво на студенти биолози, во соработка со Институтот за комуникациски студии во рамки на кампањата „Не игнорирај! Реагирај!“ го објавува деветиот конкурс за биофотографија.

Првиот скопски извиднички одред и Институтот за комуникациски студии, во рамки на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ Ве покануваат на традиционалната извидничка акција...
sekoj-zitel-godisno-sozdava-po-412-kilogrami-otpad-glavna-slika.jpg

Секој жител годишно создава по 412 килограми отпад

Секој жител на земјава годишно создава повеќе од 400 килограми отпад. Од Град Скопје тврдат дека во изминатава година и пол се исчистени 300 депонии.

Партнери и поддржувачи

Најнови приказни од медиумите

Ве информираме за проблемите од животната средина и како да влијаете на
властите да најдат решенија  Сите новинарски приказни

Секој жител на земјава годишно создава повеќе од 400 килограми отпад. Од Град Скопје тврдат дека во изминатава година и пол се исчистени 300 депонии. Еко-активистите бараат подигнување на свеста на...

Përderisa periferitë e qyteteve dhe fshatrat ndërmarrin iniciativa të ndryshme për krijimin e një rrethinë më të shëndetshme, situata nëpër lagjet urbane po thuajse në çdo qytet të Maqedonisë së...

Доматите, пиперката, зелката, краставицата, и друг вид на зеленчук кој имаат т.н. плиток корен, долг до 40 центиметри се загадени, покажуваат истражувањата на плодовите кои ги направила невладината...

Препорачуваме

Вклучете се во нашите иницијативи, дискутирајте на нашите настани,
споделувајте ги нашите пораки

logo-footer1.png

iks logo footer

© 2019, Институт за комуникациски студии

Контакт инфо

+389 2 30 90 004       info@iks.edu.mk

Пребарај