Кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ му беше претставена на принцот Едвард, грофот од Весекс, на приемот што во негова чест го организираше Британската амбасада во Скопје.

Институтот за комуникациски студии (ИКС) ги додели наградите за најдобрите средношколски медиумски производи добиени на конкурсот „Изрази се преку медиумите“.

Институтот за комуникациски студии в четврток, 9 мај 2019 год., од 11.30-13 ч. во ЕУ Инфоцентар ќе ги додели наградите за најдобар медиумски производ на средношколскиот конкурс „Изрази се преку медиумите“.

Институтот за комуникациски студии во рамки на кампањата од јавен интерес за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ ги повикува средношколците во Македонија да се пријават на конкурсот за најдобар медиумски производ „Изрази се преку медиумите“ на тема „Сакам да живеам во чиста околина“.

Бучавата од сообраќајот на одредени места покрај училишта и болница во Скопје и во Битола е дури два пати повеќе од дозволеното, покажуваат мерењата што го направија Техничкиот факултет во Битола и Институтот за комуникациски студии во Скопје во рамки на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“.

Како загадувањето од луѓето влијае врз почвата и водата? Зошто е значајно да ја заштитиме биолошката разновидност? Проучувајте го животинскиот свет во почвата и водата и осознајте го значењето на секој организам во синџирот на исхрана.

Техничкиот факултет - Битола и Институтот за комуникациски студии - Скопје Ве покануваат на презентација на мерки за редукција и контрола на бучавата од патниот сообраќај во Скопје и Битола.

Согорувањето на медицинскиот отпад во Дрисла е голема закана, комуналните претпријатија го собираат отпадот главно во градовите со камиони и од контејнери кои се стари и оштетени, голем дел од отпадот се расфрла на диви депонии, а рециклирањето го вршат само приватни компании.

Машинскиот факултет во Скопје и Институтот за комуникациски студии Ве покануваат на јавната презентација на решенија за ефикасно управување на отпадот во Македонија, која ќе се одржи на 17 април (среда) од 11:15 до 12:15 часот во Амфитеатарот на Машинскиот факултет.

Урбаните градини се особено важни за градовите во кои луѓето се стремат значително да го зголемат урбаното зеленило.Урбаните градини се особено важни за градовите во кои луѓето се стремат значително да го зголемат урбаното зеленило.

Информации

logo-footer1.png

iks logo footer

© 2019, Институт за комуникациски студии

Контакт инфо

+389 2 30 90 004       info@iks.edu.mk

Пребарај