Битола е на врвот на листата најзагадени градови во светот. Битолчани обвинуваат дека аерозагадувањео е главниот виновик за нивното нарушено здравје. Нецвладините тврдат на држвата добро и се познати загадувачите, но со години ништо не презема, а експертите бараат владата да ги вклучи во изнаоѓањето решенија.

Со овој прилог Телма телевизија се приклучува на кампањата од јавен интерес за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ на институтот за комуникациски студии.

Емилија Мисирлиевска