За сликовото да се прикаже како би изгледал просторот на паркингот пред Холидеј Ин доколку се реализираат урбанистички планови кои беа под мораториум, а за кои Уставниот суд ја укина одлуката, на социјалните мрежи се појави слика на која може да се види колкаво „чудовиште“ треба да се гради во централното градско подрачје.

На сликата која се шири на фејсбук со круг е обележан Хотелот Холидеј Ин со цел да се направи споредба со новите згради кои треба да се изградат.