Мегаломанските идеи за градење на Водно не запираат иако стручњаците предупредуваат дека агресивната урбанизација предизвикува свлечишта опасни за животот на граѓаните, ја уништува природата во планината и ја менува климата во Скопје.

ТВ верзија Албанска верзија

Документарец „Водно - запознавање одблизу“ го изработи Институтот за комуникациски студии.