Група деца моделираа објекти и згради од Скопје. Нивните идеи ги претвораа во фигури и макети со пластелин, глина и хартија. Идејата на организаторот „Плоштад Слобода“ е модерната архитектура во Скопје да ја оживеат низ призмата на младите генерации.
 
Новинарка: Светлана Божиновска
Снимател: Борис Каевски
Монтажер: Борче Крстевски