Македонската метропола го менува ликот. Никнуваат нови зданија за колективно домување. Заводот за статистика пресмета дека на ниво на држава, само во првиот квартал од годинава се издадени одобренија кои предвидуваат изградба на речиси 1.200 станови. Најголемиот дел се за Скопскиот регион.
 
Новинар: Мартин Пушевски
Снимател: Слаѓан Милошевски
Монтажа: Љиљана Кузмановска
Со овој прилог, Јавниот сервис се приклучува кон кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“, што ја спроведува Институтот за комуникациски студии, а е финансирана од Британската амбасада. Прилогот е првично објавен ТУКА.