Активисти и волонтери се сплотија со една цел - да се исчисти една од локациите на кејот на Вардар каде слободното време го поминуваат стотици граѓани. Еколошката акција беше организирана од граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“, а во рамите на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагираj!“.
Новинарка: Светлана Божиновска
Снимател: Борис Каески
Монтажер: Ристо Душковски
 
.