Обединетите нации предупредуваат – аерозагадувањето во земјите од Западен Балкан е на алармантно високо ниво. Во Македонија, токсичниот воздух е причина за 2 илјади смртни случаи на годишни ниво и за милионски трошоци. Екологистите бараат конкретни мерки. Надлежните тврдат дека работат ,очекуваат пониски концентрации во текот на зимата.

Новинар: Мартин Пушевски

Снимател: Слаѓан Милошевски
Монтажа: Добрила Трајковска

Со овој прилог, Јавниот сервис се приклучува кон кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“, што ја спроведува Институтот за комуникациски студии, а е финансирана од Британската амбасада. Прилогот е првично објавен ТУКА.