Разновидноста на животните облици стотина вљубеници во природата ја преточија во био фотографии на изложбата  „Урбани безрбетници“ што секоја година ја организира Истражувачкото друштво на студети биолози. Годинава настанот се организира во рамки на кампањата „Не игнорирај! Реагирај!„ што ја спроведува Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Светлана Божиновска
Монтажер: Ристо Душковски