Животната средина треба да биде приоритет, а сите останати политики да се прилагодат на нејзината заштита, предлагаат стручњаците. Според нив, работењето на РЕК Битола на јаглен нема иднина во енергетскиот сектор и треба да се инвестира во соларни електрани и да се поттикнува употреба на електрични возила.

Новинар: Горан Теменугов
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажа: Борче Крстевски

Видеото е изработено од Институтот за комуникациски студии како дел од кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“.