Петта година по ред се организира медиумски ден. Ученици од неколку средни училишта во земјава го посетија јавниот сервис. Се информираа како работи медиумот и како се известува за климатските промени, за животната средина, за екологијата...
ТВ прилогот е првично објавен ТУКА.