73243271_968929200134877_4095591697189175296_n-696x391.jpg

Аријанит Џафери од ЕКО Герила на денешната дебата за загадувањето упати критики кон владата, затоа што според него, државата не прави доволно за спречување на загадувањето.

-Слушнавме дека се преземаат мерки, но само кои мерки се преземаат. Оваа држава не се справува добро со загадувањето. Не знам дали треба да зборуваме за загадувањето што го прави РЕК Битола. Луѓе блиски со власта градат хидроелектрани. Металургијата е еден од најголемите загадувачи во Македонија. Југохром произведуваше 30 тони прашина, рече Џафери.

Текстот е првично објавен ТУКА.