Ќе преземам се што е во моја надлежност за да се ублажат негативните ефекти од климатските промени- изјави претседателот Пендаровски. Повика сите активно да се вклучат во креирањето поздрава животна средина. На конференцијата во рамките на кампањата „Не игнорирај- реагирај“, експерти од земјава и регионот дискутираат за ризиците и за решенијата за ублажување на климатските промени.
ТВ прилогот е првично објавен ТУКА.