Министерството за животна средина ќе воведува даноци и надоместоци за помалку еколошки возила. Универзитетскиот професор Никола Поповски се согласува дека оној што произведува и купува производи кои емитуваат јаглерод диоксид треба да плаќаат повеќе и предлага овие давачки да се наменат за еколошка заштита. Регионални експерти препорачуваат и да се намали зависноста од фосилните, загадувачки горива и да се премине кон циркуларна економија за да се намали загадувањето на животната средина.

Видеото го изработи Инстиутот за комуникациски студии.

Новинар: Горан Теменугов
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажер: Борче Крстевски