izbrani-dobitnicite-od-biofoto-konkursot-urbani-bezrbetnici-nastani.jpg

Избрани најдобрите три фотографии од деветтиот по ред биофото конкурс кој го организира Истражувачкото друштво на студенти биолози, во соработка со Институтот за комуникациски студии. Овогодишниот конкурс беше на тема: „Урбани безрбетници“, а 130 фотографии ја отсликаа биолошката разновидност во урбаните средини.

Првото место го освои фотографијата на Огнен Бојковски, второто на Антица Стојанова и третото место на Милош Велковиќ. Изборот го направи комисијата составена од професори по биологија и фотографи, која го зеде предвид и гласањето на Фејсбук. Сите пристигнати фотографии беа изложени во мултимедијалниот клуб „Кафе и филм Котур“.

Изложбата се организира како дел од кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“, која ја реализира Институтот за комуникациски студии, а е финансирана од Британската амбасада во Скопје.

Фотографиите од настанот преземете ги ТУКА.