Иако блиску до Градскиот парк, на жителите на Дебар Маало им е потребно место да се задлабочат во кој било дел од денот, за да избегаат од секојдневниот метеж, да го испијат своето кафе, да поразговараат со своите најблиски. Видеото го изработија група студенти од Архитектонскиот факултет - Скопје.