На улицата „Орце Николов“ во Дебар Маало има нејасно движење на сите видови сообраќај, а не е безбедно за пешаци и велосипедисти. Недостига и простор за шетање, лица со колички, родители со деца, како и маркет или друг комерцијален простор. Решението го нудат група студенти од Архитектонскиот факултет - Скопје.