Активистката Тина и студентот Томо не запираат да алармираат за загадувањето на животната средина. Изнајмија тезга на пазар за да укажат дека загадувачите на почвата завршуваат на нашите трпези, се натпреваруваа во „Шишелов" - ловење шишиња од Вардар и организираа герила акција за отстранување од сообраќајот на возилата кои не ги исполнуваат еко стандардите.
 
Албанска верзија
 
 
Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во рамките на кампањата за подобра животна средина "Не игнорирај! Реагирај!".
 
Погледни го и претходното видео „Реагирај за поубав град".