Активистката Тина изнајми тезга на пазар за да укаже дека загадувачите на почвата завршуваат директно на нашите трпези. Погледни како го убеди студентот Томо да реагираат заедно.
 
Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во рамките на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!".