Во македонските реки има толку многу отпад што активистката Тина и студентот Томо наместо да рибарат, си организираа натпревар кој го нарекоа „Шишелов" - ловење шишиња од Вардар.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во рамките на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!".