Голем број возила не ги исполнуваат ниту најниските еколошки стандарди и се меѓу најголемите загадувачи на воздухот, па активистката Тина и студентот Томо организираа герила акција за отстранување на ваквите возила од улиците.
 
Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во рамките на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!".