Што ако во атмосферата додаваме јаглерод диоксид? Toa значи дека ако сме ставиле изолација од 2 сантиметри на нашата зграда, сега треба да ставиме од 8 сантиметри, вели проф. д-р Димитар Димитров, Факултет за електротехника и информациски технологии.
 
Видеото е извадок од панел-дискусијата „Обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност за подобра животна средина“, што Институтот за комуникациски студии ја организираше во рамките на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“.