Рудниците се катастрофално штетни од еколошки аспект, а имаат скоро незначителен економски придонес, вели Стојан Велков од граѓанската иницијатива „Здрава котлина“.
 
Видеото е извадок од дебатниот настан „Аргумент: Организирано аргументирање“ којшто Младинскиот образовен форум го организираше во соработка со Институтот за комуникациски студии во рамките на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“.