Иако заменик министерот Макрадули најави дека сите мерни станици за аерозагадувањето ќе бидат заменети до крајот на оваа година, најголемиот дел од нив се` уште не се во функција.
 
Видеото е извадок од дебатниот настан „Аргумент: Организирано аргументирање“ којшто Младинскиот образовен форум го организираше во соработка со Институтот за комуникациски студии во рамките на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“.