Работете со страст во градењето на свеста и вршете им притисок на институциите. Барајте промена. Владата треба да ја стави животната средина како врвен приоритет, повика британската амбасадорка Рејчел Галовеј во излагањето на конференцијата „Климатскa акција: Да се спречува и да се лекува“. Институтот за комуникациски студии ја организираше конференцијата како дел од кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“.