Image
Image
onlajn-biblioteka-za-edukacija-za-zivotnata-sredina-glavna-slika.jpg

Онлајн библиотека за едукација за животната средина

Институтот за комуникациски студии преведе и илустрираше седум онлајн материјали на македонски и на албански јазик кои служат за едукација во областа на животната средина.

Партнери и поддржувачи

Најнови приказни од медиумите

Ве информираме за проблемите од животната средина и како да влијаете на
властите да најдат решенија  Сите новинарски приказни

ДУП-от предложен за „Расадник“ предизвика бура од реакции. Урбанистите, архитектите, власта, инвеститорите - секој гледа од свој аспект, некој во потрага за подобар проект, друг во трка по гласови,...

Од десет објекти во кој живеат и рабтоат граѓаните е енергетски неефикасен. Останатите се без изолација. Овој деценски пропуст во градењето државата и граѓаните на годишно ниво ги чини 40 отсто...

Додека секој според средствата и можностите бара начин да ги ублажи симптомите, група креативни студенти од Машинскиот факултет во Скопје бара лек за болеста наречена енормно загаден воздух.

Препорачуваме

Вклучете се во нашите иницијативи, дискутирајте на нашите настани,
споделувајте ги нашите пораки

logo-footer1.png

iks logo footer

© 2019, Институт за комуникациски студии

Контакт инфо

+389 2 30 90 004       info@iks.edu.mk

Пребарај